Protectii diferentiale

Protectii diferentiale

Protectiile diferentiale sunt absolut necesare pentru evitarea electrocutarii la utilizarea instalatiilor electrice casnice. Astfel, modul in care poti asigura protectia ta si a membrilor familiei tale este foarte simpla: montarea unor aparate de protectie diferentiala in tablourile electrice de distributie. Din pacate, sunt tot mai multe cazuri de electrocutare accidentala in locuintele din tara noastra, iar un aparat de protectie diferentiala poate impiedica o astfel de tragedie.
Protectiile diferentiale detecteaza curentii electrici de valori foarte mici numiti curenti diferentiali reziduali (de exemplu, curentul care trece prin corpul omului in cazul electrocutarii) si intrerup automat alimentarea cu energie intr-o astfel de situatie. Astfel, prin simpla adaugare a protectiilor diferentiale in tabloul electric, se pot evita accidente deosebit de grave.
Pragul de curent periculos pentru organismul uman este de 30 mA. De aceea, dispozitivele de protectie diferentiala pentru instalatiile electrice casnice sunt reglate la aceasta valoare a curentului diferential rezidual si vor scoate de sub tensiune instalatia electrica atunci cand se atinge acest prag. Curentul de comanda este de 10, 30, 100, 300mA, timpul de deconectare este instantaneu sau selectiv, iar intarzierile sunt de 40-300 ms.
Pentru realizarea protectiei diferentiale exista doua tipuri de aparate: disjunctor (siguranta) diferential(a) si bloc de protectie diferentiala.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5