Senzori PIR si crepusculari

Senzori PIR si crepusculari

Senzorii de miscare (senzori PIR), senzorii crepusculari si senzorii de lumina sunt dispozitive foarte importante si foarte des utilizate in tehnologia moderna.

Senzorii de miscare (PIR) se pot amplasa atat in exterior, cat si in interior, datorita gradului de protectie IP ridicat, a sensibilitatii crescute si a timpului reglabil de programare.

Un aparat cu senzor de miscare pentru exterior contribuie la asigurarea unei protectii optime. Asadar daca doresti sa iti protejezi casa, familia si bunurile, poti incepe prin a achizitiona un senzor de miscare potrivit cerintelor spatiului.

Senzorii crepusculari sunt senzorii care detecteaza luminozitatea ambianta. Acestia aprind automat lampile conectate atunci cand pragul de crepuscularitate setat este atins (la lasarea serii). In zorii zilei, lampile sunt stinse, tot in mod automat, fara a mai fi nevoie de comutare manuala, realizand o economie importanta de energie electrica si oferind un plus de confort in exploatare.

Senzorii de lumina confera un plus de siguranta prin actionarea luminii chiar si atunci cand nu este nimeni acasa, lasand impresia unui spatiu locuit. Asadar, senzorii de lumina sunt extrem de utili pentru iluminatul de terenuri sau proprietati locuite ocazional (case de vacanta, cabane, vile etc).