Plafoniera nu este un compromis! Iata ce-ti poate oferi!

Plafoniera nu este un compromis! Iata ce-ti poate oferi!

12.07.2019 15:46

Foarte multe persoane aleg sa monteze o plafoniera acolo unde caracteristicile incaperii nu permit montarea altor corpuri de iluminat, precum lustrele sau candelabrele, insa trebuie sa stii ca plafoniera nu este o solutie de compromis, ci poate reprezenta cea mai buna optiune pentru a asigura iluminatul principal din orice incapere!

Plafoniera are deosebitul efect de a umple intreaga incapere cu o lumina potrivita pentru activitatile care necesita concentrare si precizie, insa poate contribui la fel de bine la o atmosfera propice relaxarii. Astfel, in randurile de mai jos vei putea descoperi cum sa alegi cea mai buna plafoniera pentru fiecare camera si cum sa o folosesti cat mai eficient pentru a te bucura la maximum de capacitatea acesteia.

Ce este o plafoniera?

Aceasta categorie de corpuri de iluminat se imparte in doua mari tipuri: cu si fara suport. Plafoniera fara suport se va prinde direct de tavan, iar cablul electric se va lega direct de corpul de iluminat. Peste sursa de lumina va fi montat un abajur/dispersor (din cristal, sticla, policarbonat, panza, etc) ce va ascunde intreg sistemul si va avea rol decorativ.

Varianta cu suport, in schimb, este prevazuta cu un brat ce coboara nivelul la care se monteaza sursa de lumina cu circa 10-20 de centimetri fata de tavan. Acest tip de plafoniera va necesita putin mai mult spatiu decat cea fara suport, insa modelele sunt mult mai variate si se vor integra mai usor intr-un stil clasic, industrial, vintage sau organic. Modelul acesta de plafoniera poate oferi atat functionalitate si eficienta, cat si o atmosfera deosebita si un design complex.

In special in apartamente, intalnim plafonierele clasice, discrete, concepute pentru a se "pierde in peisaj", si plafonierele moderne, cu look indraznet. Acestea sunt preferatele dintre toate corpurile de iluminat tocmai pentru faptul ca plafonierele sunt total nepretentioase, reusind sa se integreze in absolut orice design interior, preferinte ale utilizatorului sau conditii speciale. Astfel, o plafoniera poate fi alegerea ideala atat pentru iluminatul incaperilor cu activitati ce implica atentia la detalii (baie, bucatarie), cat si pentru asigurarea unei atmosfere relaxante in camera de zi sau dormitor.

Dimensiunea si amplasarea

Plafonierele fara suport se inscriu, de regula, in forme geometrice precise. Astfel, cele mai multe modele de plafoniera vor avea un diametru de aproximativ 30-50 de cm, iar variantele rectangulare vor avea laturi cuprinse intre 20 si 60 de cm.

In functie de suprafata incaperii si numarul de plafoniere care iti vor putea asigura o lumina potrivita, poti alege sa montezi o plafoniera cu diametru mare (60-100 cm) in camera de zi sau doua-trei plafoniere micute (20-30 cm) de-a lungul holului casei tale.

Amplasarea corpului de iluminat ce asigura iluminatul general se face, de regula, cat mai aproape de centrul camerei, astfel incat sa maximizezi functionalitatea. Nu este necesar sa respecti aceasta regula in fiecare camera atata timp cat compensezi necesarul de lumina cu o alta sursa . Astfel, ai putea sa amplasezi plafoniera deasupra mesei in una din camere, in timp ce alta incapere va avea o lumina concentrata in zona canapelei. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca cel mai inalt grad de confort este atins atunci cand completezi lumina asigurata de plafoniera cu cea oferita de un lampadar, o veioza sau o pereche de aplice pozitionate in punctele cheie ale incaperii.

Sursa de iluminat potrivita pentru fiecare plafoniera

Tehnologia LED este cea mai performanta si eficienta la ora actuala, asadar ai putea sa iei in calcul si acest considerent atunci cand alegi o plafoniera, indiferent de camera in care doresti sa o montezi. Pe langa economisirea energiei electrice, o plafoniera cu 2 sau 3 becuri LED iti va putea oferi o lumina puternica si posibilitatea de a alege temperatura de culoare a luminii, astfel incat sa poti folosi lumina rece pentru baie sau hol si lumina calda pentru living sau dining.

In plus, foarte multe modele de plafoniera disponibile astazi pe piata au o sursa LED integrata. Producatorii garanteaza, in cele mai multe cazuri, peste 30.000 de ore de functionare, astfel incat perioada in care vei putea folosi plafoniera respectiva se poate extinde pana la 20 de ani.

Atinge confortul maxim!

Secretul functionalitatii optime este folosirea unui variator de tensiune, dispozitiv ce-ti va permite sa reglezi cu precizie intensitatea luminii in fiecare moment al zilei. Astfel, vei putea alege de fiecare data lumina potrivita pentru relaxare sau diverse activitati prin montarea unor becuri puternice pe care sa le controlezi cu un dimmer.

Dupa cum vezi, lista cu beneficii pe care le ofera o plafoniera este impresionanta, iar acestea sunt atat de natura functionala, cat si estetica. Mai mult decat atat, identificarea unui neajuns al acestor corpuri de iluminat este destul de dificila, asadar de ce ar trebui ca plafoniera sa fie o solutie de compromis?

Etichete:
Postat în Blog eOrion De:
Shop Marketing