Cum sa alegi plafoniera potrivita pentru locuinta ta?

Cum sa alegi plafoniera potrivita pentru locuinta ta?

08.05.2019 12:25

Plafoniera este solutia ideala pentru iluminatul acelor incaperi din case sau apartamente in care plafonul nu este situat la o inaltime foarte mare, dar si pentru zonele de birouri si industria Horeca. Acestea sunt cele mai bune solutii de iluminat atat pentru camerele principale precum living-ul, sufrageria, dormitorul, bucataria, biroul sau camera copilului, cat si pentru holuri, bai, camere tehnice s.a.

Instaland plafoniere, vei beneficia de conditii optime de iluminare si vei evita astfel problemele aparute in momentul in care ai nevoie sa manevrezi obiecte de mari dimensiuni sau sa folosesti spatiul si pe verticala. Atunci cand totusi spatiul iti permite, poti alege o plafoniera bogat decorata, cu un design clasic sau o plafoniera simpla, cu linii zvelte si cu look modern.

In situatia in care tavanul incaperii nu permite montarea unei lustre de efect, exista suficiente modele deosebite de plafoniera din care o poti alege pe cea potrivita pentru crearea unei atmosfere asa cum ti-o doresti. In foarte multe situatii, alegerea unui asemenea corp de iluminat devine o placere, pentru ca ai la dispozitie o gama larga de modele.

Iata cum poti sa alegi plafoniera potrivita pentru fiecare incapere din spatiul tau de locuit:

Dormitor si Living

Pentru ca sunt camere de odihna si relaxare, lumina pe care plafoniera o ofera in aceste incaperi trebuie sa fie una placuta ochilor. Din acest motiv, ar fi indicat ca lumina sa fie calda, eventual filtrata de abajurul plafonierei. Spatiile precum dormitorul si livingul pun accent in special pe design, iar plafoniera pe care o achizitionezi trebuie sa se potriveasca temei din aceasta incapere. Prin urmare, fii atent la materialele din care este produsa plafoniera si la stilul decorativ al acesteia, astfel incat sa nu creeze un disconfort vizual, prin contrastul cu mobilierul sau alte piese din camera.

Bucatarie

Atunci cand bucataria este mobilata in stil clasic si folosita in special pentru prepararea mancarurilor, atunci cea mai buna alegere este o plafoniera care poate fi usor de curatat si rezistenta la abur si alte tipuri de depuneri, care vor aparea inevitabil in timp. Ia in considerare faptul ca iluminatul sa fie puternic si cat mai apropiat de lumina naturala, astfel incat sa poti face diferenta usor intre detaliile de textura si culoarea preparatelor alimentare pe care le pregatesti.

Baie

Daca baia urmeaza sa fie utilizata si ca loc pentru machiaj, atunci, la fel ca in cazul bucatariei, este indicat ca lumina sa fie cat mai apropiata de cea naturala.

Totodata, pentru ca baia este o incapere cu umiditate ridicata, asigura-te ca plafoniera este protejata impotriva patrunderii apei. Vei sti acest lucru verificand eticheta, pe care trebuie sa intalnesti codul IP44 (protectie impotriva stropilor de apa), inainte sa cumperi plafoniera. Daca nu reusesti sa gasesti acest cod, solicita asistenta personalului magazinului, verifica pe internet sau contacteaza-i telefonic pe reprezentantii magazinului, pentru a afla mai multe informatii.

Birou

Daca nu te pricepi prea bine la design, poti alege o plafoniera simpla, cu caracteristici generale. In caz contrar, ar fi bine sa cumperi acea plafoniera care se potriveste atat cu mobilierul, cat si cu alte corpuri de iluminat precum lampile de birou, lampadarele s.a.

Camera copiilor

Pentru a evita eventuale neplaceri, cel mai potrivit ar fi sa alegi o plafoniera plata, care nu atarna mult de la tavan si care eventual include variante cu abajur decorat cu personaje din desene animate, mingi, avioane, masini sau alte teme specifice copilariei.

Postat în Blog eOrion De:
Shop Marketing