Cum poti pune in evidenta pomul de Craciun cu ajutorul iluminatului?

Cum poti pune in evidenta pomul de Craciun cu ajutorul iluminatului?

07.01.2020 15:21

Sarbatorile de iarna aduc momente de neuitat in fiecare an, iar una dintre piesele importante ale Craciunului este chiar bradul. Cu toate ca traditia spune ca impodobirea bradului se face in Ajunul Craciunului, foarte multe persoane il orneaza mai devreme pentru a se bucura cat mai mult de frumusetea acestuia si de atmosfera pe care pomul de Craciun o creeaza in casa.

Pentru cei care cauta in fiecare an un nou mod de a impodobi pomul de Craciun, ne-am gandit sa oferim, in randurile ce urmeaza, cateva recomandari care sa vina in ajutorul acestei frumoase activitati de familie: impodobirea bradului. Bineinteles, vom pune accent pe detaliile luminoase care aduc in casa magia Craciunului.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa stabilesti locul in care vei amplasa si orna bradul. In acest sens, ideal ar fi ca bradul sa fie elementul central al incaperii. Evident, nu va fi necesar sa pozitionezi pomul de Craciun in mijlocul camerei, ci indicat este sa alegi un colt liber, care sa nu “sufoce” bradul cu mobilier inalt. Foarte multe persoane aleg sa amplaseze bradul in living, astfel incat sa se bucure de o atmosfera festiva in incaperea in care isi petrec timpul liber.

Odata pregatit locul perfect in camera de zi, e momentul sa alegi cel mai frumos brad pe care il gasesti. Unele persoane prefera brazii naturali, altele opteaza pentru varianta artificiala. In plus, pot exista si diferente in ceea ce priveste inaltimea pomului de Craciun.

Ideal este ca privirea sa nu “pice de sus” pe brad, motiv pentru care daca ai ales un pom mai mic de 150cm, va fi necesar sa il asezi pe o masuta sau pe un suport care sa contribuie la o prezentare cat mai buna.

De regula, primul ornament de care se va bucura bradul este instalatia cu beculete multicolore si jocuri de lumina. In functie de tema pe care ai ales-o in decorarea bradului de anul acesta, poti incerca, in locul LED-urilor multicolore, o instalatie cu beculete de o singura culoare (lumina rece sau calda). In plus, ai putea pune in valoare zona cu cateva corpuri de iluminat pozitionate in stanga si in dreapta bradului sau chiar o plasa cu LED-uri amplasata la baza pomului, de jur imprejurul tulpinii si suportului.

Pentru a te bucura de cel mai frumos efect, corpurile de iluminat puternice din incapere ar trebui sa ramana stinse, iar iluminatul general ar putea fi asigurat de un lampadar cu lumina calda (si de mica intensitate) in coltul opus pomului de Craciun sau chiar de cateva lumanarele pozitionate in punctele de interes ale camerei.

Pe timp de zi sau atunci cand folosesti “lumina mare” pentru a desfasura o activitate anume in living, elementele de decor ale bradului care vor atrage privirea vor fi globurile colorate si beteala lucioasa (elemente ce reflecta razele de lumina). Cand nu vei avea nevoie de lumina puternica, insa, frumusetea pomului de Craciun va consta in detaliile sugerate de umbrele pe care le creeaza jocurile de lumina ale instalatiei.

In cazul in care livingul tau are si o zona de dining sau este un open-space ce inglobeaza si bucataria, o buna idee ar fi sa amplasezi bradul cat mai departe de aceasta. Bucataria si diningul au nevoie de o lumina destul de puternica atunci cand sunt folosite, iar aceasta lumina ar putea alunga din misterul magiei de Craciun.

Sugestia noastra este sa folosesti cat mai putine culori in decorarea bradului de anul acesta si sa folosesti cat mai mult lumina calda si placuta oferita de lumanarelele parfumate. Pe langa aportul lor in impactul vizual, lumanarelele parfumate vor asigura o atmosfera placuta si cu ajutorul esentelor speciale care se gasesc pe piata in preajma sarbatorilor.

Postat în Blog eOrion De:
Shop Marketing