Cum gasesti cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru living?

Cum gasesti cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru living?

29.10.2019 14:59

Livingul este incaperea cu cea mai mare importanta din orice locuinta moderna, tocmai fiindca aici se aduna familia in jurul meselor de sarbatori, aici ai toate filmele si serialele care te tin cu sufletul la gura si aceasta incapere a vazut unele dintre cele mai distractive petreceri.

Atmosfera din camera de zi este decisiva, in special din punctul de vedere al amintirilor pe care le creezi aici de-a lungul vietii. Aceasta atmosfera este influentata de numeroase aspecte, pornind de la suprafata si forma incaperii, materialele si texturile pe care le-ai ales, culorile si ornamentele prezente si terminand cu materialul, culoarea si luciul podelei sau numarul de falduri ale perdelei.

Dintre toate aceste detalii subiective, poate chiar cel mai important factor in crearea atmosferei ideale este iluminatul, mai precis calitatea si culoarea luminii (atat cea naturala, cat si cea artificiala). Tocmai de aceea, pe langa orientarea ferestrelor sau dimensiunea acestora, confortul din camera de zi va fi determinat de alegerea celor mai adecvate corpuri de iluminat living.

In plus, atmosfera nu este singurul lucru la care trebuie sa te gandesti, astfel incat la alegerea corpurilor de iluminat pentru living trebuie sa anticipezi si functionalitatea. In acest caz, sursele de lumina alese si pozitionate corect vor oferi conditii excelente pentru desfasurarea tuturor activitatilor in functie de caracteristicile spatiului interior.

Atunci cand te gandesti la atmosfera placuta din living proiectezi, de fapt, starea de spirit pe care doresti sa o mentii in respectiva incapere. Astfel, culoarea luminii, intensitatea acesteia si directia din care “bate” vor fi elementele pe care va trebui sa le echilibrezi pentru a crea atmosfera perfecta. In plus, atat lumina naturala, cat si cea oferita de corpurile de iluminat pe care le alegi vor contribui la desfasurarea activitatilor din living in siguranta si confort.

Pentru a te inspira in alegerea corpurilor de iluminat living, specialistii din echipa Orion ti-au pregatit, in randurile de mai jos, cateva recomandari legate de iluminarea corecta si de efect a acestei incaperi.

Sfaturi utile in iluminarea livingului casei tale

Cati designeri de interior exista, atatea viziuni diferite asupra livingului vei avea placerea sa descoperi. Astfel, aceasta camera este poate cea mai permisiva din punctul de vedere al amenajarii, motiv pentru care aici se poate potrivi aproape orice tip de corp de iluminat. Ignorand pentru o secunda factorul estetic, o iluminare corecta a livingului se va face prin asigurarea, in prima instanta, a iluminatului general, iar apoi prin delimitarea diferitelor zone din aceasta incapere in functie de activitatile pe care le ai in minte.

Dupa ce ai prevazut livingul cu corpuri de iluminat care sa ofere confort si functionalitate, poti lua in calcul si metodele de expunere a decoratiunilor si felul in care poti “pune in scena” corpurile de mobilier.

Iluminatul general poate fi asigurat prin alegerea unor corpuri de iluminat, precum candelabrele impozante si stralucitoare, lustrele moderne sau futuriste, scafele cu sursa de iluminat ascunsa sau chiar o plafoniera de efect. Pentru a spori gradul de confort de care te bucuri si pentru a putea controla precis atmosfera, poti opta pentru controlarea acestor corpuri de iluminat living prin intermediul variatoarelor de tensiune (dimmer), insa asigura-te ca si becurile permit aceasta functie (becuri dimmable).

Indiferent de categoria de corpuri de iluminat pe care o alegi, oferta pe care ti-am pregatit-o va include intotdeauna modelul potrivit atat ca design, cat si ca pret si calitate.

Postat De:
Shop Marketing