Ce corpuri de iluminat de bucatarie sa alegi in functie de stilul de amenajare

Ce corpuri de iluminat de bucatarie sa alegi in functie de stilul de amenajare

12.11.2019 16:34

Bucatariile moderne sunt tot mai mari si includ tot mai multe zone de relaxare si spatii care nu sunt utile neaparat activitatilor culinare. Astfel, aceste incaperi multifunctionale au nevoie de o amenajare aparte, care sa poata sustine atat gatitul si servitul mancarii, cat si momentele de relaxare sau, de ce nu, noptile albe pe care le petreci in fata laptopului, lucrand.

Tocmai de aceea, am decis sa deschidem o discutie despre ce corpuri de iluminat de bucatarie poti alege si cum sa le amplasezi pentru a ajunge la rezultate optime.

Dat fiind faptul ca bucataria din locuintele moderne preia si din responsabilitatile livingului si diningului (loc de luat masa si spatiu de relaxare), diferitele zone din aceasta incapere trebuie tratate in functie de scopul pe care il au.

Din acest motiv, ne vom concentra mai putin asupra functionalitatii acestei camere. Vom avea in vedere, in schimb, rezultatele pe care le pot oferi diversele corpuri de iluminat bucatarie atunci cand le amplasezi corect si le alegi pentru a completa sau definitiva atmosfera din aceasta incapere.

Componenta estetica - detalii decorative

Indiferent de stilul pe care il alegi sau de caracteristicile spatiului, corpurile de iluminat bucatarie pot fi un element deosebit in decorul incaperii. Nu te sfii sa alegi piese iesite din comun si elemente luminoase care sa puna bucataria casei sau apartamentului tau “intr-o lumina noua”.

O recomandare foarte buna este sa iei in calcul absolut toate categoriile de corpuri de iluminat, chiar daca acestea nu par, la prima vedere, a fi potrivite pentru bucatarie.

- Corpuri de iluminat bucatarie cu design modern. Atunci cand doresti sa amenajezi bucataria in stilul modern pe care l-ai adoptat pentru intreaga locuinta, va trebui sa cauti acele corpuri de iluminat care nu se remarca prin ornamente complicate sau prin combinatii complexe de texturi si culori, ci prin simplitate si linii clare, elegante.

Cat despre materialele din care sunt confectionate, acestea vor fi rezistente la uzura si finisate impecabil. Astfel, sticla si metalul vor conferi bucatariei tale un aspect modern, curat si luminos.

- Corpuri de iluminat de bucatarie cu design clasic. In cazul in care vrei sa redescoperi farmecul vremurilor trecute, bucataria amenajata in stil clasic va trebui sa se bucure de corpuri de iluminat cu ornamente deosebite, zorzoane si design alambicat. De la barne din lemn nefinisat pana la elemente metalice cu finisaj antichizat si ornamente din cristal, detaliile unei bucatarii amenajate in stil clasic vor trebui sa te duca cu gandul la trecerea timpului.

In plus, corpurile de iluminat bucatarie pentru care optezi in acest tip de amenajare pot fi dotate cu surse LED care imita vechile becuri cu filament incandescent, iar lumina oferita de acestea va fi calda, relaxanta si primitoare.

Evident, lumina calda va fi folosita la iluminatul general al bucatariei, iar blatul de lucru va beneficia de “raze” de lumina din spectrul rece, pentru a percepe orice detaliu si pentru a desfasura in maxima siguranta activitatile culinare ce necesita atentie sporita.

- Corpuri de iluminat bucatarie cu design fusion. Foarte multe locuinte au o amenajare bazata pe emotii, astfel incat combina elemente decorative din mai multe stiluri pentru a contura si exprima personalitatea beneficiarului.

Daca vrei sa te eliberezi de normele stricte ale stilurilor de design interior, noi iti vom da cateva sugestii de corpuri de iluminat bucatarie care vor iesi din tipare. Fiindca fusion implica elemente din industrial, organic, minimalist, modern si restul, poti alege corpuri de iluminat cu forme geometrice, insa finisate in stil vintage, poti opta pentru aplice supradimensionate sau poti monta o plafoniera cu impact vizual major.

Postat în Blog eOrion De:
Shop Marketing