Cauti corpuri de iluminat? Tine cont de acesti factori decisivi!

Cauti corpuri de iluminat? Tine cont de acesti factori decisivi!

03.07.2019 17:05

Lumina potrivita joaca un rol deosebit de important, indiferent ca este vorba de propriul camin, spatii comerciale sau industriale.

De multe ori, corpurile de iluminat expuse in marile magazine iti atrag privirea datorita designului mai mult sau mai putin interesant. Insa aspectul acestora nu este unicul factor de care ar fi bine sa tii cont atunci cand cauti sa iluminezi cat mai eficient un spatiu.

Cele mai bune corpuri de iluminat trebuie sa asigure o buna vizibilitate, in special in zonele de acces si sa creeze o atmosfera placuta.

Asadar, iata doi dintre cei mai importanti factori de care sa tii cont atunci cand cauti corpuri de iluminat:

Eficienta

Este recomandat ca instalarea corpurilor de iluminat sa se faca in functie de necesitatile impuse de activitatile desfasurate in incaperile unde sunt instalate. Astfel, este bine sa eviti montarea exclusiva a unei lustre puternice in fiecare dintre incaperi, acest lucru ducand la un consum excesiv de energie electrica si, implicit, la costuri suplimentare.

Spre exemplu, daca doresti iluminarea unei bucatarii este bine sa utilizezi un iluminat cat mai apropiat de cel natural si focalizat in zona blatului, pentru o buna vizibilitate in timpul prepararii mancarii si gatitului.

Un alt exemplu elocvent pentru o solutie de iluminat ideala in cazul spatiilor precum fabrici, hale, hangare, parcari auto etc este utilizarea mai multor corpuri de iluminat industriale, eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, maresti durata de utilizare si scazi costurile de intretinere, reusind sa economisesti chiar si pana la 70% din cheltuielile pentru energia consumata cu iluminatul.

Conform studiilor, un iluminat eficient poate creste productivitatea cu aproximativ 8%, si scade rata accidentelor la locul de munca cu pana la 52%.

Designul

Acesta este un alt factor important care iti va influenta decizia privind achizitia de corpuri de iluminat. Estetica acestora cuprinde atat designul unui produs prin materialele acestuia, formele si finisajele, cat si temperatura culorii iluminatului, directia fasciculului luminos sau chiar si forma becurilor.

Daca vei avea in vedere toate aceste detalii, vei putea crea o atmosfera placuta in fiecare dintre incaperi, exact asa cum ti-ai imaginat, alegand corpuri de iluminat potrivite pentru spatiile casnice precum living, dining, bucatarie, baie sau dormitor ori pentru spatii mai tehnice, comerciale sau industriale.

In concluzie, nu uita ca, daca exista deja o tematica a designului interior pentru intregul spatiu, atunci ar fi util sa te ghidezi dupa aceasta si sa alegi corpuri de iluminat adecvate atat din punct de vedere estetic, cat si functional. De asemenea, tine cont de obiectele decorative, de piesele de mobilier si in general de orice elemente care pot influenta utilitatea si aspectul general!

Postat în Blog eOrion De:
Shop Marketing