Banda LED, una dintre cele mai inedite  si moderne solutii pentru iluminat

Banda LED, una dintre cele mai inedite si moderne solutii pentru iluminat

16.06.2020 15:31

Indiferent daca vorbim despre iluminatul interior sau despre cel exterior, putem cadea cu usurinta de acord asupra faptului ca in ambele situatii acesta joaca un rol deosebit de important in estetica si functionalitatea spatiilor si in protectia mediului. Daca in trecut accentul se punea foarte mult pe functionalitate cand se vorbea despre iluminat, in prezent cautam sa facem alegeri cat mai echilibrate, incercam sa avem in vedere simultan si estetica si utilizarea unor corpuri de iluminat prietenoase cu mediul (environmentally friendly) care integreaza tehnologii moderne. Banda cu LED este considerata a fi una dintre cele mai moderne solutii prin putem oferi incaperilor locuintei, zonei office sau HORECA, dar si spatiului exterior, un efect ambiental cu totul deosebit.

Benzile cu LED-uri sunt placi de circuite flexibile care contin diode ce emit lumina la trecerea curentului electric prin ele si alte componente care vin de obicei pe un suport adeziv. Sunt utilizate pentru iluminatul decorativ, iluminatul de accent si iluminatul de fundal. Benzile cu LED-uri sunt proiectate atat pentru interior, cat si pentru exterior. Benzile LED neacoperite sunt integrate la factorul de protectie IP20 (nu au protectie la apa), pe de o parte si rezistenta mecanica este scazuta (pot fi usor zgariate sau deteriorate), pe de alta parte. Prin acoperirea lor cu o placa subtire de epoxid sau silicon termoreductor se protejeaza circuitul de contactul direct cu apa si pot fi clasificate cu gradul de protectie IP44 sau IP65 daca se realizeaza conexiuni sigilate. Totodata creste si rezistenta mecanica. In toate cazurile, benzile LED au un strat dublu adeziv pentru a putea fi lipite de pereti, birouri, usi, etc.

Banda LED te ajuta sa creezi efecte ambientale unice.

Daca exista un motiv foarte bine intemeiat pentru care tehnologia LED, dar mai ales banda care utilizeaza aceasta tehnolgie este atat de populara in momentul actual, este faptul ca aceasta ne permite sa cream niste efecte ambientale de neegalat. Banda LED este de foarte multe ori utilizata cu scopul de a evidentia anumite spatii/zone ale unei incaperi. Spre exemplu, de foarte multe ori este utilizata pentru a evidentia anumite aspecte ale unor piese de mobilier, accesorii sau chiar si a unor obiecte de arta. Mai mult decat atat, benzile led pot avea si o varietate de culori (RGB), astfel ca poti oferi incaperilor si o ambianta variata in functie de tipurile de activitate desfasurate. Efectele generate sunt unele cu totul si cu totul desebite, acesta fiind si motivul principal pentru care reprezinta o alegere atat de populara in randul designerilor de interioare.

Tehnologia care rezista si rezista.

Spre deosebire de iluminatul incandescent, tehnologia LED, unde includem desigur si banda, este una conceputa special pentru a rezista vreme cat mai indelungata.

Daca vorbim in numar de ore, este de asteptat ca un bec LED sa reziste pana la 50.000 de ore, iar daca vorbim despre eficienta energetica in procente, sistemele de iluminat cu LED folosesc cu aproximativ 75% mai putina energie decat becurile incandescente sau cele ergonomice.

Fixare simpla si rapida.

Avantajele benzilor LED insa nu se opresc aici, astfel ca simultan este demn de avut in vedere si faptul ca toate aceste benzi sunt foarte usor de fixat, gratie benzilor biadezive cu care vin. Practic tot ce trebuie sa faci este sa lipesti banda LED in locul pe care vrei sa il accentuezi si sa o conectezi la o priza/doza. In acest sens, vei putea uita complet de peretii sparti, de cabluri si fire intinse peste tot prin locuinta, dar si de nevoia de un expert.

La eOrion.ro te asteptam cu o gama variata de benzi LED de calitate, special concepute pentru ca tu sa poti oferi locuintei tale un plus de estetica, functionalitate si culoare.

Postat în Blog eOrion De:
eOrion